Serie 6-hold med Superliga-bane

I Hoptrup Marstrup Idrætsforening ligner fodboldbanen en golfgreen takket være tre små robotter. Det er kommet i stand i et samarbejde mellem kommune og klub, som begge får gevinst.


Denne robotplæneklipper er en af tre nye klippere, som Hoptrup Marstrup Idrætsforening har til at køre rundt på banen. Foto: Dennis Bjerre

På afstand ligner det næsten en golfgreen, men det er en fodboldbane som Hoptrup Marstrup Idrætsforenings serie 6-hold tørner ud på, når de skal spille. Forklaringen ligger i tre robotplæneklippere, som konstant holder græsset kortklippet. Det er Dennis Bjerre fra Hoptrup Marstrup Idrætsforening, der holder robotterne kørende.

- Robotterne har kørt i tre-fire uger, og man kan allerede se en markant forskel på banen. Den bliver mere tæt og fast, fordi græsset konstant bliver klippet ned i fire centimeters højde, så den ligner nærmest en golfgreen på afstand.

Det er fornemme forhold for en klub, der mønstrer to serie 6-hold og et kvindehold, men Dennis Bjerre håber også, at de gode faciliteter kan være med til at skabe flere spillere i klubben.

Et regnskab i plus
Ideen til robotklipperne kom, da holdet skulle spille udekamp mod Hovslund i Aabenraa. Her blev banen klippet af robotter, og det fik Dennis Bjerre til at overveje løsningen til deres egen bane.

- Banerne i Hovslund var virkelig gode, så jeg fik en pris på robotterne og kontaktede kommunen for at høre, om det kunne være interessant for dem. De har betalt robotterne som et pilotprojekt her i Haderslev Kommune, og så bliver det så vurderet, om det er noget, der skal bredes ud. De slipper jo også for, at vi ringer hele tiden og spørger, om de snart gør noget ved banerne, siger han.

Robotterne koster 28.000 pr. styk, og Hoptrup Marstrup Idrætsforening har tre til at køre på den ene bane. Til sammenligning kostede vedligeholdsaftalen 31.000 om året, så hvis robotterne kører i tre år, er de tjent ind og med en forventet levetid på 10-15 år, skulle det meget gerne give sorte tal på bundlinjen. Den høje pris kunne friste lange fingre, men klipperne er udstyret med GPS, og der tændes en alarm, hvis de løftes. 

- Udfordringen er, at det er de frivillige, der skal stå for at skifte knivene og tænde ved driftstop. Hernede er vi tre mand om det, og indtil videre er det gået rigtig fint, siger Dennis Bjerre.

Næste stop superligaen
Den nye ordning gør, at Dennis Bjerre med ro i stemmen kalder banen for Haderslevs bedste, hvis man fraregner SønderjyskEs superligabane. Derfor har plænen også fået nyt navn. 

- Nu bliver den jo refereret til som Marstrup Stadion, selvom det bare er en græsplæne, så nu skal vi bare i Superligaen, siger han og griner.

Han er dog ikke nervøs for, at Serie 6-holdet får svært ved at vænne sig til de skiftende underlag, når de skal spille ude og hjemme.

- Det er klart, at vi kommer til at spille på baner af forskellige kvalitet, men vi har nu også en del rutine med dårligere baner, siger han. 


Log ind