Gode drøftelser om børnefodbolden

Der var stort rykind til tirsdagens evalueringsmøde om børne- og ungdomsfodbold i DBU Jylland Region 1. Det resulterede i mange gode drøftelser - bl.a. om niveaudeling og op- og nedrykning af spillere.

Evalueringsmøde Region 1


DBU Jylland har her i efteråret gennemført en række evalueringsmøder for at tage den aktuelle temperatur på børnefodbolden i Jylland.

Møderne er ikke et nyt fænomen i DBU Jylland Region 1 (Nordjylland), hvor scenen var sat tirsdag aften i Brønderslev.

Her kunne formanden for Region 1’s børnegruppe, Kim Glad Andersen, udtrykke stor ros for den store opbakning til de mange repræsentanter fra de nordjyske fodboldklubber, som indledningsvis kunne nyde en omgang stegt flæsk med persillesovs.

Forslag om informationsmøder

I lighed med sidste års evalueringsmøde blev der debatteret ivrigt, og der lød således både ros og ris til regionens repræsentanter – med det fælles formål, at styrke børne- og ungdomsfodbolden i det nordjyske.

Konkret foreslog Aalborg Chang, at der fra næste sæson indføres informationsmøder forud for sæsonens start – et forslag som Børnegruppen i Region 1 efterfølgende lovede, at der vil blive arbejdet videre med.

Af konkrete punkter blev der endvidere debatteret livligt omkring niveauinddeling i de yngste rækker, op- og nedrykning af spillere i U13 rækkerne, C-licens kurser med mere. I løbet af aftenen kom der en masse gode råd fra erfarne klubfolk til de mindre erfarne, som de kan tage med hjem i egen klub.

Spørgeskema til klubberne

I næste uge vil Region 1 indbyde repræsentanter fra de nordjyske klubber til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse vedr.:

• Stævneform vs. enkeltstående kampe
• Tilmelding på rette niveau
• kørselsafstande

Inklusive Region 1’s udvalgsmedlemmer deltog hele 71 personer i arrangementet.

Tekst og foto: DBU Jylland Region 1


Log ind