76-årig var på holdkortet i Jyllandsserie-kamp

Egon Bang er 76 år gammel og holdleder for Lemming IF’s hold i Jyllandsserien. I weekenden var han på holdkortet til en afgørende kamp mod nedrykning. – Til dagligt er jeg sgu ikke bange for at gå ind og spille med de unge til træning, siger han.



Egon Bang var på holdkortet, da Lemming IF spillede mod Skive IK i Jyllandsserien i lørdags. Foto: Lemming IF
- Drengene spurgte, hvorfor jeg ikke kom på banen, og det er jeg sgu også selv utilfreds med.

Sådan lyder det fra 76-årige Egon Bang, som var på holdkortet, da Lemming IF i lørdags spillede imod Skive IK i Jyllandsserien, pulje 2.

Selvom han normalt blot varetager hvervet som holdleder på Jyllandsserie-holdet, havde skader fået holdets træner, Søren Ytting Bak til at udtage ham til kampen. Og træneren var klar til at sætte ham på banen, hvis det blev nødvendigt.

- Det var egentligt mest ment som en joke til de unge knejter, men hvis vi var bagud og fik et par skader, så var han helt sikkert kommet på banen, siger Søren Ytting Bak.

Ikke bange for at komme ind

Hver mandag spiller Egon Bang oldboysfodbold, hvor han ofte spiller mod spillere, som stadig er i fyrrerne. Måske derfor fik han ikke koldsved ved tanken om, at han kunne ende med at komme på banen i en kamp i Jyllandsserien.

- Til dagligt er jeg ikke bange for at gå ind og spille med de unge til træning, hvis der er en, som går i stykker. Det er ikke sådan, at jeg ikke tør, siger han fra en skrattende linje fra en lokal skov, hvor den ukuelige 76-årige er ude og samle pyntegran.

- Derfor var jeg også klar til at komme på banen. Det går jo ikke at sætte hr. Bak (træner for Lemming IF, red.) eller assistenten ind, for de kan jo dårligt løbe. De vejer alt for meget, lyder det kontant og med et glimt i øjet fra Egon Bang, som havde fået udleveret trøjen med nummer ti på ryggen til kampen mod Skive IK.

- De kan ikke tage bolden fra ham

Egons søn, Jesper Bang, er formand for Lemming IF, og han er imponeret af sin fars fysiske formåen.

- Han spiller vel fodbold en fire, fem gange om ugen, og er i rigtig god form, siger han, og fortsætter grinende:

- Han kunne godt huske bedre, og hørelsen er nok heller ikke hel i top. Men der er sgu forbindelse ned til fødderne. Du skulle se ham med en fodbold. De unge gutter han spiller med, kan ikke tage den fra ham, og den kører bare fra fod til fod, siger han.

Også Søren Ytting Bak, som er bror til cykelrytter, Lars Ytting Bak, er imponeret af sin holdleders fysiske formåen, som bl.a. skyldes løbetræning og fodbold.

- Når vi kommer tilbage fra vinterpausen er Egon altid den, som er i bedst form af alle. Inklusiv spillerne. Det er ret imponerende, fortæller træneren.

Læs også

Download DBU Jyllands gratis magasin til tablets og smartphones - denne gang om fodbold fra vugge til grav.


- Han kunne godt huske bedre, og hørelsen er nok heller ikke hel i top. Men der er sgu forbindelse ned til fødderne.Mød Egon Bang, som må kandidere til at være Danmarks sejeste 76-årige.

Posted by Jysk Fodbold on 26. oktober 2015

Log ind