Start sæsonen med lovlige spillere

Har du helt styr på reglerne omkring første kamp i forårssæsonen og har dit hold fået tilgang af nye spillere? Få styr på reglerne her.

Aarhus Juniors

Når der igen skal spilles kampe i DBU Jyllands turnering, er det vigtigt at være opmærksom på reglerne i sæsondebuten. Foto: Bob Gisselmann



Når der bliver taget hul på en ny sæson betyder det ofte, at der bliver rokeret godt og grundigt i spillertrupperne. En del af de spillere, som i efteråret spillede på klubbens bedste hold, må en tur ned på andetholdet - og vice versa. 

I den forbindelse er det dog vigtigt at være opmærksom på de regler, der gælder omkring nedrykning af spillere i den nye sæson.

Vinterpausen = en forlænget weekend

Det forholder sig således, at forårssæsonens første kamp – hvad angår op- og nedrykning af spillere - skal ses i direkte forlængelse af efterårets sidste kamp. En spillers spilleberettigelse i forårets første kamp vil altså afhænge af, hvilket hold han/hun spillede på i efterårssæsonens sidste. 

Populært sagt er vinterpausen altså blot at betragte som en forlænget weekend. 

Ingen bindinger ved klubskifte

Hvis en spiller har foretaget et klubskifte mellem efterårs- og forårssæsonen, er der ingen bindinger i forhold til sæsondebut. Du kan læse nærmere i turneringsreglementet.

I forbindelse med et klubskifte er det vigtigt, at de spillere som kommer til klubben som nye medlemmer, skal have et spillercertifikat med sig - hvis de vel og mærke har spillet i en anden klub i efteråret 2013 eller senere. Spillercertifikatet anmoder den nye klub om hos den gamle klub i KlubOffice - se mere om elektroniske spillercertifikater her.

Har spilleren spillet for en anden klub i foråret 2013 eller tidligere, skal han eller hun samt den nye klub udfylde en spillererklæring. For spillere under 18 år skal erklæringen underskrives af forældre/værge.

Man kan finde alle regler om klubskifte her.

Yderligere information

Hvis du har behov for yderligere information, kan du kontakte DBU Jylland Turneringer på info@dbujylland.dk eller 8939 9979.

 

Log ind