Nøglepost til Silkeborg-formand

Lene Bengtsson, fodboldformand i AC Silkeborg, skal sammen med et helt nyt team af frivillige ledere stå i spidsen for videreudviklingen af seniorfodbolden i Jylland.



Lene Bengtsson er ny frontfigur i DBU Jyllands satsning på seniorfodbolden.

Den 44-årige fodboldformand fra AC Silkeborg er nemlig udpeget som formand for DBU Jyllands seniorudvalg og skal dermed stå i spidsen for det nye team af frivillige ledere, der skal videreudvikle fodboldtilbuddene for kvinder og mænd i de jyske fodboldklubber.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at skulle arbejde med så vigtigt et kerneområde for DBU Jylland. Vi står lige nu med en stor udfordring på seniorområdet. Bl.a. hele spørgsmålet omkring fastholdelse af voksne i foreningsidrætten, siger Lene Bengtsson og fortsætter:

- Men samtidig står vi også med et kæmpestort uudnyttet potentiale, nemlig at voksne ønsker at dyrke idræt som aldrig før. Derfor bliver vi nok nødt til at gøre tingene lidt anderledes og turde bryde med vanetænkningen, hvis vi skal lykkes med at trække endnu flere voksne motionister ind i fodboldklubberne, siger Lene Bengtsson, der har været formand i AC Silkeborg gennem de seneste to år.

Sundhed i verdensklasse

Hun hæfter sig bl.a. ved nogle af videnskabelige undersøgelser, som viser, at motionsfodbold er langt sundere end eksempelvis løbetræning:

- På DBU Jyllands delegeretmøde overværede jeg professor Peter Krustrup oplæg om fodboldens sundhedsmæssige betydning for bl.a. overvægtige, ældre og syge, og det er jo nogle meget væsentlige budskaber, som vi helt sikkert skal have formidlet ud til så mange som muligt, siger Lene Bengtsson, der selv først begyndte at spille fodbold som voksen i HA85 i Silkeborg, hvilket samtidig blev indgangen til det frivillige lederarbejde i AC Silkeborg og nu DBU Jylland.

Fra håndbold til fodbold

- Som barn spillede jeg håndbold. Jeg ville egentlig gerne have spillet fodbold, men det var ikke så udbredt, og derfor blev det håndbold. Men det er der heldigvis ændret på i dag, hvor der er rigtig mange piger der spiller fodbold, og nu skal vi også i gang med Fodbold Fitness i min egen klub, AC Silkeborg, og jeg håber virkelig, at vi får en masse af mødrene i gang med at spille, sige Lene Bengtsson, der til daglig sidder i en funktion som projektleder og kvalitetskonsulent i administrationen på Hospitalsenheden Midt, der omfatter sygehusene i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

Derfor kender hun med egne ord præmisserne for at fungere i krydsfeltet mellem beslutningstagere og administration i en politisk organisation.

Spændende temagrupper

- Nu er fodboldsystemet jo nyt for mig, men det virker som om, at man åbner sig mere og mere op, og jeg glæder mig f.eks. helt konkret til at indgå i den helt nye måde, som DBU Jylland har organiseret sig på omkring seniorfodbolden – nemlig med temagrupper. Det giver virkelig mulighed for fordybelse på de forskellige områder, og det forventer jeg mig rigtig meget af, siger Lene Bengtsson.

DBU Jylland har sammensat de forskellige udvalg gennem en åben ansøgningsproces, hvor alle interesserede har haft mulighed for at bringe sig selv på banen. Bl.a. for at kunne rekruttere helt nye personer ind i organisationen.

Fakta:

Der findes i alt 169.815 fodboldspillere i Jyllands 925 fodboldklubber – heraf 43.483 aktive fodboldspillende mænd (over 18 år) og 7.726 fodboldspillende kvinder (over 18 år). I efteråret 2014 deltog 1426 voksenhold (kvinder og mænd) i DBU Jyllands 11-mands serierækker. Hertil kommer holdene i diverse 32+ rækker samt 7-mandshold.

DBU Jyllands nye seniorfodbold-team:

Lene Bengtsson
DBU Jyllands nye seniorformand

Navn:
Lene Bengtsson
Klub: AC Silkeborg
Alder: 44 år
Erhverv: Projektleder og kvalitetskonsulent i administrationen på Hospitalsenheden Midt


 

Seniorudvalget:

Lene Bengtsson, (Formand), Silkeborg, 44 år (ny)
Evald Lange Rise, St. Restrup, ansvarsområde: Herrer, 32 år
Morten Madsen, Bjerringbro, ansvarsområde: Udvikling, 36 år (ny)
Poul Overgaard, Vils, ansvarsområde: 32+, 48 år
Jacob Haag, Esbjerg, ansvarsområde: Kvinder, 33 år

Underliggende temagrupper:

Herrer 
Kvinder
32+ 
Udvikling
Evald Lange Rise, 32 år (formand)
Gitte Sørensen, 45 år 
Jens Ole Klitgaard, 52 år (ny) 
Anna Larsen, 45 år (ny)
Pauli Vendelbo, 31 år (ny)
Klaus Helmin-Poulsen, 54 år (ny)
Poul Overgaard, 48 år (formand)
Morten Madsen, 36 år (formand) (ny)
Peder B. Pedersen, 58 år
Hans-Martin Lauesen, 36 år (ny)
Ole Friis, 47 år (ny)
Mai-Britt Hultén, 38 år
Danni Kjær Jensen, 30 år (ny)
Rehni Lund, 27 år (ny)
Jørgen Snog, 53 år
Asger Jørgensen, 26 år (ny)
Dergham A. Rahman, 31 år 
Jacob Haag, 33 år (formand)
Vagn Jensen, 62 år
 

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland + privatfoto


Log ind