Nyheder

Amerikansk inspiration i blæst og regn

INSPIRATION: Storm og regn var ingen hindring for den anerkendte amerikanske fodboldcoach George Sasvari, da han søndag gav gode råd omkring teknisk træning og spillerudvikling til 30 entusiastiske kursusdeltagere i Horsens. Læs mere.
 
 George Sasvari fanget i et af de få solrige øjeblikke på søndagens kursus i Horsens. (Foto: Bjarne Lønvig)

 
En insisterende blæst og tunge regndråber var ikke nok til at holde 30 begejstrede personer inden døre, da den anerkendte amerikanske fodboldcoach, George Sasvari, søndag lagde vejen forbi banerne ved FC Horsens.
 
Selv om George Sasvari til dagligt har base i solrige Florida, er han ikke ubekendt med dårligt vejr.

Således bliver han ofte benyttet af det skotske fodboldforbund, ligesom OB’s 3F-Liga-hold og Ungarns U-19-hold også trækker på amerikanerens ekspertise.
 
Guided Discovery Approch
 
Kurset i Horsens bestod af fem kvarters teori og næsten to timers praktik.
 
Fokuspunkterne på kurset var især på de tekniske aspekter i fodboldspillet, ligesom der blev brugt en del tid på spillerudviklingsmetoden, Guided Discovery Approch, som er en metode til at udvikle spillernes spilintelligens.
 
Ifølge JBU-instruktør Bjarne Lønvig, der også var til stede på kurset, er det en metode, der fungerer på en helt særlig måde.
 
- Guided Discovery Approch fungerer på den måde, at trænerne ikke bare giver spillerne alle svarene, men i stedet stiller spørgsmål til spillerne. Spillerne forsøger derfor selv at komme med svarene, hvilket er en effektiv måde, hvorpå spilintelligens kan udvikles, fortæller Bjarne Lønvig om den specielle fremgangsmåde.

Ros til dansk fodbold
 
Det tre timer lange kursus bød, udover inspirationen, også på roser til den måde, hvorpå dansk fodbold griber børne- og ungdomsfodbolden an på.
 
- George Sasvari understregede, at man flere og flere steder i verden tilpasser dimensioner til de forskellige aldersgrupper - ligesom vi gør i Danmark med aldersrelateret træning, fortsætter Bjarne Lønvig, som ikke er i tvivl om at kurset havde været meget udbytterigt.
 
- Der var stor enighed om, at det havde været meget positivt, og mange tilkendegav også, at de ville møde op igen, hvis George Sasvari skulle komme til Danmark en anden gang, slutter Bjarne Lønvig.
 
 

Af: Martin Weibel

06. oktober 2009, 04:04

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer:Indtast klubbens navn eller en del af navnet
Udvidet kampsøgning
Livescore søgning


Grib mobilen og tag en selfie før, under eller efter en af jeres træninger – så er du med i konkurrencen om gavekort til www.unisport.dk. Læs mere her!

Område

NavnBy og dato
DBU B1-trænerHjørring
13-03-2015
LTS U17 - U19Tilst
17-03-2015
DBU C-træner FodboldskaderHolstebro
18-03-2015
DBU C-træner Børnefodboldens BasisStøvring
21-03-2015
DBU C-træner ATK 9-14 årHjørring
21-03-2015
DBU C-træner Leg dig til landsholdetHolstebro
22-03-2015
DBU C-træner Fodbold og motorikHolstebro
22-03-2015
Find flere kurser her
Område

NavnBy og dato
Klub-CMSTilst
11-03-2015
Find flere kurser her
Område

NavnBy og dato
Teenager-dommercampStorvorde
27-07-2015
Find flere kurser her
 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook