Så meget tjener jyske serietrænere

I nyeste udgave af fodboldmagasinet, Jysk Fodbold, afslører vi, hvor meget de jyske herreseniortrænere årligt får udbetalt for deres trænervirke.


Ny DBU Jylland-undersøgelse afslører, hvor meget de jyske serietrænere tjener om året på at være trænere. Foto: Henrik Bjerregrav.


I DBU Jyllands e-magasin, Jysk Fodbold, løftet vi sløret for, hvor meget trænerne i de jyske serierækker får om året.

Pengegevinsterne varierer rigtig meget og er langt hen ad vejen et udtryk for, hvor højt eller lavt et niveau træneren udøver sin gerning. Mens en ganske betragtelig del trænere gør det helt frivilligt uden at få betaling for det, så er det også en stribe, som får en årlig udbetaling på op mod 100.000 kroner.

Afsløringen kommer på baggrund af en helt ny undersøgelse, som DBU Jylland har fået foretaget med svar fra 255 klubformænd. Resultatet dækker over i alt 399 herreseniorhold.

I Jyllandsserien får ingen under 35.000

Ikke overraskende er de bedst betalte serietrænere at finde i Jyllandsserien, som jo også er den højeste række i DBU Jyllands turneringer. Næsten to tredjedele trænere i Jyllandsserien får mellem 50.001 og 100.000 kroner om året, mens ingen træner i Jyllandsserien går til under 35.000 kroner, ifølge undersøgelsen.

Bent Clausen er formand i DBU Jylland, og han er ikke overrasket over lønniveauet. Han appellerer klubfolkene til at tænke over, hvor meget de kaster efter en seriefodboldtræner.

- Vi vil fra DBU Jyllands side ikke komme med præcise anbefalinger om, hvad de enkelte klubber bruger deres penge på. Men vi vil da bede klubberne overveje grundigt, hvor meget de bruger på trænere, især seniortrænere. I de øverste rækker er der udbetalinger, som er på et relativt højt niveau, og det er jo penge, som skal findes et andet sted fra fx kontingenter, sponsorater og andre aktiviteter, lyder det fra Bent Clausen.

I den anden ende af skalaen har vi Serie 6-trænerne, som er noget billigere i drift. En tredjedel gør det ganske uden betaling og 27 procent får en årsudbetaling på mellem 2501 og 10.000 kroner. I Serie 6 er der ingen, som får en årsfortjeneste på over 25.000 kroner.

Så meget får trænerne i Jyllandsserien og Serie 6:

Jyllandsserien:


Serie 6:

Få hele resultatet fra undersøgelsen

Se den fulde oversigt for samtlige serierækker i Jylland, og læs om Frank Petersen, som gratis træner et Serie 3-hold og få styr på skattereglerne for trænere og øvrige frivillige.

Alt sammen og meget mere finder du i DBU Jyllands e-magasin, Jysk Fodbold, som du kan hente helt gratis til din tablet eller smartphone lige her.

Hvor meget får de jyske serietrænere egentligt udbetalt for deres indsats? Vi har lavet en opgørelse, som er baseret på 400 seriehold.

Opslået af Jysk Fodbold på 14. januar 2016

Log ind