Djursland-sag definitivt afgjort

DBU Jyllands bestyrelse har fastslået, at Aastrup/Hammelev IF’s dispensation til at udtræde af overbygningssamarbejdet, FC Djursland, er gældende.

Fodboldben


En sag vedrørende overbygningssamarbejdet, FC Djursland, og en af moderklubberne, Aastrup/Hammelev IF, har nu fundet sin endelige afslutning.

Afgørelsen betyder, at Aastrup/Hammelev IF’s oprindelige dispensation til at udtræde af overbygningssamarbejdet, FC Djursland, er definitivt gældende.

Det betyder, at Aastrup/Hammelev kan beholde den plads i Serie 1, som klubben har spillet sig til.

Det er dog en forudsætning, at øvrige formalia ved udtræden af overbygningsaftalen med FC Djursland er opfyldt og dokumenteret over for DBU Jylland inden årets udgang.

Sagens baggrund

Baggrunden for sagen er følgende:

FC Djursland er en overbygning mellem Grenaa IF, AC Norddjurs, Østdtjurs 91samt Aastrup/Hammelev IF.

I henhold til reglerne for overbygninger kan ingen moderklub have hold i samme række som det fælles førstehold – altså f.eks. i Serie 1.

Ved en beklagelig fejl oplyser DBU Jyllands turneringsadministration imidlertid det modsatte til de involverede klubber på baggrund af en skriftlig henvendelse, nemlig at der ikke er noget problem for Aastrup/Hammelev IF i at rykke op i Serie 1, selvom FC Djursland skulle rykke ned fra Jyllandsserien.

DBU Jylland bliver imidlertid opmærksom på fejlen inden den afgørende oprykningskampe, hvorefter man meddeler Aastrup/Hammelev IF, at klubben – for at kunne rykke op i Serie 1- er nødsaget til at udtræde af overbygningssamarbejdet, FC Djursland.

Såfremt man ansøger herom – og det skal ske inden den afgørende oprykningskamp lørdag den 31. oktober, er DBU Jyllands Disciplinærudvalg villig til at give en ekstraordinær dispensation hertil (sædvanligvis skal ansøgninger herom ellers være modtaget senest den 1. september for at kunne gælde i forårssæsonen).

Anmodning imødekommes

Disciplinærudvalget vurderer med andre ord, at den begåede fejl alene er DBU Jyllands ansvar, hvorfor dette ikke skal komme Aastrup/Hammelev IF til skade.

DBU Jylland meddeler endvidere, at såfremt Aastrup/Hammelev IF rykker op og ikke ansøger om dispensation, vil holdet automatisk blive tvangsnedrykket til Serie 2 og i stedet blive erstattet af det nærmest kvalificerede hold fra en anden klub.

Fredag den 30. oktober indløber ansøgningen fra Aastrup/Hammelev IF, og denne imødekommes lørdag den 31. oktober af Disciplinærudvalget under forudsætning af at udtrædelsen bekræftes gennemført senest den 1. januar 2016. I modsat fald vil Aastrup/Hammelevs Serie 1 hold blive nedrykket til Serie 2.

Lørdag vinder Aastrup/Hammelev IF med 5-0 over Purhus IF og bliver dermed puljevinder i Serie 2 foran Kolind/Perstrup IF, hvorfor vejen rent sportsligt er banet til Serie 1.

Anke fra Kolind/Perstrup IF

Efdterfølgende anker Kolind/Perstrup IF Disciplinærudvalgets beslutning til DBU Jyllands Appeludvalg.

Appeludvalget finder på baggrund af sin behandling ikke, at Disciplinærudvalget har haft hjemmel til at behandle ansøgningen fra Aastrup/Hammelev IF. Det er til gengæld Appeludvalgets opfattelse, at kompetencen i stedet ligger hos DBU Jyllands Bestyrelse. Derfor beslutter Appeludvalget at ophæve Disciplinærudvalgets afgørelse af 31. oktober 2015 og sender samtidig sagen til behandling i DBU Jyllands bestyrelse.

Bestyrelsen behandler sagen den 22. november og beslutter at bakke op om disciplinærudvalgets beslutning om at dispensere fra tidsfristen. Det betyder, at Aastrup/Hammelev IF kan beholde den plads i Serie 1, som klubben har spillet sig til. Det er dog en forudsætning, at øvrige formalia ved udtræden af overbygningsaftalen med FC Djursland er opfyldt og dokumenteret over for DBU Jylland inden årets udgang.

Samtidig præciserer bestyrelsen, at afgørelsen er truffet grundet de særlige omstændigheder, der har været i denne sag og har således ikke præjudicerende virkning.

Bestyrelsens afgørelse er endelig og kan ikke indankes for andre instanser.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation


Log ind