62-årig seriespiller giver Giggs og Maldini baghjul

Han er 62 år, bedstefar til ni og Serie 5-spiller. Knud Aage Jensen har spillet fodbold uafbrudt i 57 år, og har spillet flere kampe end Ryan Giggs, Paolo Maldini og Iker Casillas tilsammen – alligevel har en ingen planer om at lægge støvlerne på hylden.



Knud Aage Jensen har måske Jyllands mest imponerende fodbold-CV. Her er han som træner under en af hans få ufrivillig pauser. Foto: Morten Munk Strægaard
- Jeg bliver kaldt bedstefar og alt muligt andet, men når jeg har bolden inde på banen, så piller de den sgu ikke fra mig.

62-årige Knud Aage Jensen fra Ramme-Lomborg IF’s Serie 5-hold har spillet flere end 2150 fodboldkampe i sin fodboldkarriere, som indtil videre har varet 57 år – non stop. Det svarer til, at man skal spille én kamp hver eneste dag i seks år, hvis man vil nå op på samme imponerende antal.

På trods af, at han blev født det samme år, hvor Elvis Presley indspillede sin første plade, og at han begyndte til fodbold samme år, som en 17-årige Pelé imponerede alt og alle ved VM i Sverige i 1958, så spiller han stadig fodbold i serierækkerne. Og han har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt.

- Det spiller jeg jo også…

Knud Aage Jensen har spillet de fleste kampe for Lemvig GF, hvor han hovedsageligt har tørnet ud på klubbens Jyllandsseriehold, men han er for nyligt skiftet til Ramme-Lomborg IF i Serie 5, for at skabe plads til et kuld U19-spillere i hjerteklubben. Men hvorfor spiller han ikke på et af klubbens oldboyshold i stedet?

- Det gør jeg skam også. Men det kan jeg da ikke nøjes med, selv om de andre på oldboysholdet ryster på hovedet af mig, og spørger, hvordan jeg kan holde til alt det fodbold, lyder det fra den joviale vestjyde, som er tilbage i træning efter en skade i den ene menisk.

- Jeg frygtede lidt, hvor lang tid det ville tage at komme over, for jeg er jo ikke helt ung mere, men efter lægen havde opereret mig, sagde han, at jeg havde et knæ, som mange på 18 år ville være misundelige over, siger den rutinerede midtbanespiller.

Kan ikke undvære fodbolden

Knud Aage Jensen er indehaver af en gulvforretning i Lemvig, og har været det de sidste 30 år. Jobbet har dog i lange perioder krævet en arbejdsuge på over 50 timer og medført en stressende hverdag. Og her har fodbolden været et tiltrængt åndehul.

- Fodbolden betyder fantastisk meget for mig, fordi den betyder, at jeg holder mig i god fysisk form. Først og fremmest giver den mig et utroligt frirum fra dagligdagen, som ofte kan være stressende. Men så snart jeg får snøret mine støvler, så tænker jeg slet ikke på min forretning, siger han og understreger, at fodbolden er et must.

- Jeg kan slet ikke få fodbold nok. Hvis jeg ikke selv spiller, så skal jeg ud og se det på en af de lokale baner eller alternativt se det i fjernsyet, fortæller Knud Aage Jensen, ikke bare nøjes med at spille selv. Han har således også været frivillig leder i Lemvig GF siden han var 17 år gammel.

Hvorfor stoppe?

Selv om Knud Aage Jensen er tre gange så gammel som de fleste af sine modspillere, har han ingen planer om at stoppe lige foreløbigt.

- Jeg elsker jo fodbold, og jeg vil bare spille hele tiden, siger han.

- Jeg var til træning i går, og glæder mig allerede til at skulle afsted igen i morgen, og så længe systemet har det godt, og jeg kan være med, hvorfor så ikke blive ved, spørger han retorisk.


Av, for et fodbold-CV. Du er en temmelig sej gut, Knud Aage...

Posted by Jysk Fodbold on 27. august 2015

Log ind