Sommercamp for hele fodboldfamilien

Det kommer til at handle om fodbold på alle måder, når DBU i samarbejde med Storvorde/Sejlflod i uge 31 afholder en camp for unge trænere, dommere og målmænd. Det er femte år, at man afholder den populære camp i det nordjyske.

Der er masser af muligheder for at lære af hinanden, når de fire fodbolrelaterede aktiviter afholdes samtidig. Her fra camp'en i 2010. Foto: Thomas Jensen/DBU Jylland.


Det handler om at have det sjovt og om at lære – både af hinanden og af de fagligt kompetente instruktører. Men mest af alt handler det om fodbold – på alle måder!

For andet år i træk vil der nemlig blive afholdt fire fodboldrelaterede DBU-aktiviteter samtidigt, når Storvorde/Sejlflod igen i år i uge 31 sammen med DBU lægger baner og rammer til årets store sommercamp, der inkluderer hele fodboldfamilien - en målmandscamp, en dommercamp, en trænercamp og en fodboldskole. De tre camps tilbyder overnatning, og kører parallelt med den traditionelle fodboldskole.

Målgruppen for dommercampen er unge mellem 15 og18 år. For B1 campen er aldersgrænsen 16 - 20 år.

”Sidste år var første gang vi havde de fire fodboldrelaterede aktiviteter, og det har vist sig at give en stor sidegevinst til deltagerne, at vi afholder de tre camps og en fodboldskole samtidigt. Det betyder, at trænere, dommere, målmænd og fodboldskole kan bruge hinanden på både det sociale og faglige det faglige plan,” lyder det fra DBU’s camp-ansvarlige Thomas Jensen, der glæder sig over at man også i år – i lighed med sidste år - vil være forskellige aktiviteter på og udenfor fodboldbanen som alle ”campister” har mulighed for at deltage i.

Og netop sammenholdet på tværs ER en vigtig del ifølge en af sidste års trænercampdeltagere - Christian Rytter fra Fortuna Svendborg:<
 
”Indtil nu har det været sjovt, og vi har fået en masse træning, og for mig har det helt klart været rigtigt at få en masse træning og udvikle mig. Mit indtryk er også, at det skal være en seriøs træning, men stadig med tid til sjov. Jeg synes alle har talt godt sammen fra dag 1. Det er rigtig fedt, at man har lagt alle tre camps på en gang. Den eneste ulempe er at sengetiderne nogle gange kan trække ud," griner Christian.

Martin Troelsen Velling fra Møldrup Tostrup Idræts Forening supplerer:

"Jeg tog på dommercamp på opfordring fra en ven og min far, som begge er dommere. Men også fordi jeg har en stor interesse inden for fodbold og vil gerne opleve spillet fra et andet perspektiv end som spiller. Det har været rigtig vigtigt for mig at få, hvad jeg er kommet for. Jeg har lært fodboldloven så godt, som jeg nu kan på de fem dage. Også sammenholdet blandt os her er vigtigt. Det ville være rigtig træls, hvis folk ikke gad snakke og rummet ville være fyldt med pinlig tavshed. Men sådan er det ikke. Jeg er uden tvivl blevet en oplevelse rigere."

I 2011 deltog 61 fodboldglade unge på camp’en i Nordjylland. Og dermed tør camp-ansvarlige Thomas Jensen godt kalde konceptet for en lille nordjysk DBU-succes.

”Det forhold, at camp-deltagerne er samme aldersgruppe giver en mere homogen gruppe, hvilket er en stor fordel både i forhold til det faglige og måske især i forhold til det sociale ’efter skoletid’. Camp-formen giver dermed også en god totaloplevelse for deltagerne, og dermed også bedre mulighed for at danne netværk på tværs af interessegrupperne.”

DBU’s campansvarlige i det nordjyske håber at årets deltager antal som minimum når det samme som sidste år. Og det er allerede godt på vej er meldingerne fra DBU’s uddannelsesafdeling.…

DBU Dommercamp 2012
DBU Trænercamp 2012
DBU Målmandscamp 2012

Af: Pia Schou Nielsen

25. maj 2012, 10:19

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook